Logo Zuiver Opleidingen wit

Basis(vak)opleiding algemene schoonmaak

Cursist bij de opleiding basisvakopleiding algemene schoonmaak

De opleiding

De Basisopleiding algemene schoonmaak is een praktische opleiding van in totaal 18 lesuren, verdeeld over meerdere dagen. Tijdens de opleiding leren de medewerkers op een praktische, veilige en ergonomisch verantwoorde manier schoon te maken. We werken daarbij volgens de microvezelmethode. De opleiding en het examen vindt plaats op de thuisbasis van het schoonmaakbedrijf of op een werklocatie.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examen

Het examen voor de Basis(vak)opleiding algemene schoonmaak wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau (RAS staat voor Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche). Het examen bestaat uit praktijkopdrachten en een aantal mondelinge theorievragen.

Na het succesvol afronden van het examen ontvangen de medewerkers het erkende diploma van de Basisopleiding algemene schoonmaak.

Kosten en subsidie

Indien het schoonmaakbedrijf in aanmerking komt voor een bijdrage in de opleidingskosten door de RAS, ontvangt het bedrijf een vergoeding van € 450 per geslaagde kandidaat. Deze vergoeding dekt niet alleen de kosten van de opleiding, maar ook een groot deel van de kosten van gemiste werkuren.

De cursist oefent met een ergonomische houding
Simone Van Heck

Kennismaken?

Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Mailt u ons dan gerust. Uiteraard kunt u ons ook direct bellen. 

Simone Van Heck