Logo Zuiver Opleidingen wit

Basis(vak)opleiding schoonmaken in de gezondheidszorg

Ontkalken van de wc

De opleiding

Deze opleiding richt zich op de praktische vaardigheden die nodig zijn bij het werken in een zorginstelling. Aan de orde komen onder andere: het schoonmaken van een cliëntenkamer, (persoonlijke) hygiëne, desinfectie, veilig omgaan met cytostatica en kruisbesmetting. 

Vooropleiding

Om met succes deel te nemen aan de opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dient de cursist Nederlands begrijpen en te spreken op minimaal A2-niveau. 

Examen

Het examen voor de Basis(vak)opleiding schoonmaken in de gezondheidszorg wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau (RAS staat voor Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche). Het examen bestaat uit praktijkopdrachten en een aantal mondelinge theorievragen.

Na het succesvol afronden van het examen ontvangen de medewerkers het erkende diploma van de Basis(vak)opleiding schoonmaken in de gezondheidszorg.

Kosten en subsidie

Indien het schoonmaakbedrijf in aanmerking komt voor een bijdrage in de opleidingskosten door de RAS, ontvangt het bedrijf een vergoeding van € 620 per geslaagde kandidaat. Deze vergoeding dekt niet alleen de kosten van de opleiding, maar ook (deels) de kosten van gemiste werkuren.

Schoonmaken spiegel
Simone Van Heck

Kennismaken?

Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Mailt u ons dan gerust. Uiteraard kunt u ons ook direct bellen. 

Simone Van Heck