Basis(vak)opleiding trappenhuisreiniging

De opleiding

De Basis(vak)opleiding Trappenhuisreiniging is een praktijkgerichte opleiding van in totaal 20 lesuren, verdeeld over meerdere lesdagen. Tijdens deze opleiding leren de cursisten de schoonmaakmethoden in trappenhuisomgevingen op een effectieve, veilige en ergonomische verantwoorde manier uit te voeren. De opleiding vindt deels plaats in het bedrijf van de opdrachtgever en deels in een trappenhuis op een werklocatie.

Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals het moppen van vloeren, machinaal schrobben en waterzuigen, reinigen van liften, deuren en brievenbussen, glasbewassing zowel binnen als buiten op reikhoogte, en het vegen van trappen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan communicatie met bewoners.

Examen

Het examen voor de Basis(vak)opleiding trappenhuisreiniging wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau (RAS staat voor Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche). Het examen bestaat uit praktijkopdrachten en een aantal mondelinge theorievragen.

Na het succesvol afronden van het examen ontvangen de medewerkers het erkende diploma van de Basis(vak)opleiding trappenhuisreiniging.

Kosten en subsidie

Indien het schoonmaakbedrijf in aanmerking komt voor een bijdrage in de opleidingskosten door de RAS, ontvangt het bedrijf een vergoeding van € 440 per geslaagde kandidaat. Deze vergoeding dekt niet alleen de kosten van de opleiding, maar ook (deels) de kosten van gemiste werkuren.

Vooropleiding

Voor deelname aan deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is echter wel belangrijk dat de cursist de Nederlandse taal begrijpt en spreekt op minimaal het niveau A2.

Kennismaken?

Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Mailt u ons dan gerust. Uiteraard kunt u ons ook direct bellen.