Logo Zuiver Opleidingen wit

Basis(vak)opleiding Vloeronderhoud

Stofwissen kantoor

De opleiding

De Basis(vak)opleiding Vloeronderhoud is een praktijkgerichte opleiding waarbij de deelnemer leert het vloeronderhoud op een effectieve, veilige en ergonomisch verantwoorde manier uit te voeren. De opleiding bestaat uit vijf lesdagen van zeven uur en vindt plaats op een locatie van de opdrachtgever of op een andere geschikte locatie.

Tijdens de opleiding komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder het stofwissen en moppen van vloeren, schrobben en waterzuigen, sprayen en uitwrijven, werken met een eenschijfsmachine met diamantpad, tapijtreiniging met de encapsulatiemethode en de sproei-extractiemethode.

Examen

Het examen voor de Basis(vak)opleiding Vloeronderhoud wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau (RAS staat voor Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche). Het examen bestaat uit praktijkopdrachten en een aantal mondelinge theorievragen.

Na het succesvol afronden van het examen ontvangen de medewerkers het erkende diploma van de Basis(vak)opleiding Vloeronderhoud.

Vooropleiding

Voor deelname aan deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is echter wel belangrijk dat de cursist de Nederlandse taal begrijpt en spreekt op minimaal het niveau A2.

Kosten en subsidie

Indien het schoonmaakbedrijf in aanmerking komt voor een bijdrage in de opleidingskosten door de RAS, ontvangt het bedrijf een vergoeding van € 700 per geslaagde kandidaat. Deze vergoeding dekt niet alleen de kosten van de opleiding, maar ook (deels) de kosten van gemiste werkuren.

Simone Van Heck

Kennismaken?

Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Mailt u ons dan gerust. Uiteraard kunt u ons ook direct bellen. 

Simone Van Heck